over mij - Mitchell van Eijk

Over mij
Mitchell van Eijk studeerde grafische vormgeving aan het Sint Lucas in Eindhoven en ontdekte daar zijn passie voor fotografie. Het gebeurde toen hij Station Luik bezocht. De architectuur vond hij ongekend. Het raakte hem. Zijn foto’s werden opgepikt, op school, social media en door verschillende bedrijven in Eindhoven. In 2017 had hij zijn eerste fotografie-opdracht.

“Door fotografie is mijn kijk echt veranderd. Ik blijf altijd iets zien. Lijnen, een schaduwspel of symmetrie in een gebouw.”

Hij maakt foto’s voor onder andere Eindhoven365, Diederendirrix Architecten en Fokkema & Partners Architecten. Zijn foto’s verschijnen in de media, op exposities en in Eindhoven. Ook fotografeert hij dit jaar voor GLOW Eindhoven.   

Het zichtbaar maken van onzichtbare lijnen
Met zijn fotografie wil hij anderen inspireren om met een nieuwe visie naar steden te kijken. Hij wil unieke composities laten zien. Onzichtbare lijnen zichtbaar maken.

“Met mijn fotografie wil ik mensen echt anders naar de stad laten kijken. Met andere ogen, een nieuwe visie. Ook al wonen ze al hun hele leven in Eindhoven, dan wil ik ze iets laten zien wat ze nog niet eerder hebben gezien.”

Verbonden met Eindhoven
Tijdens het fotograferen van architectuur, reist Mitchell van Eijk het hele land door. Maar het meest verbonden is hij met Eindhoven. De stad waar hij is opgegroeid en waar hij mee verder groeit.

“Ik heb het idee dat Eindhoven heel gepassioneerd is om zich als grote stad te ontwikkelen. Als persoon heb ik dat ook. Ik blijf me steeds ontwikkelen, vernieuwen, groeien. En ik ben heel passievol met mijn fotografie. Zo voel ik me het meest verbonden met de stad.”

Samenwerkingen en workshops
Opzoek naar unieke en veelzijdige fotografie? Of wil je graag leren van Mitchell? Dat kan! Mitchell werkt graag samen en geeft fotografie workshops waarin hij je leert omgaan met compositie en licht. De Blob in Eindhoven is daarin zijn favoriete gebouw. Geïnteresseerd in een samenwerking? Neem dan contact op via e-mail of telefoon.

Telefoon: (+31) 6 50611358
Email: info@mitchellvaneijk.nl

BTW: NL002265993B95
KVK: 69533989

Powered by SmugMug Owner Log In