kantoor liander - Mitchell van Eijk

De transformatie van het voormalig bedrijventerrein van Alliander in Duiven is voorzien van een nieuwe ruimtelijke strategie om ogenschijnlijk kansloos bedrijfsvastgoed nieuw leven in te blazen. De strategie bestaat uit de overkoepeling van een aantal bestaande gebouwen door een transparante constructie, waarmee extra gebruiksruimte gecreëerd is. De gebouwen zijn vervolgens onderling verbonden door loopbruggen. Buiten het overkoepelende dak is dat de enige bouwkundige toevoeging aan het complex, dat voor meer dan 80 procent is gerealiseerd met hergebruikte materialen.

De werkvloeren zijn niet voor specifieke afdelingen ontworpen, maar ingericht naar type activiteit: als atelier, bibliotheek of ‘klassiek’ kantoor. Fokkema & Partners was verantwoordelijk voor het concept en ontwerp van het circulaire interieur en heeft samengewerkt met Rau Architects.

Powered by SmugMug Log In